Solceller – billig belysning, energi och inredningsdesign

Solceller är fantastiskt! De kan sänka dina energikostnader och de bidrar till en betydande del i din inredningsdesign. Du kan med gott samvete sätta upp spottar och stämningsfull belysning inomhus för att bidra till en vacker rumsdesign.

Tänk på det gröna skatteavdraget

Det finns många fördelar med att installera solceller på ditt hus. Man kan erhålla det gröna skatteavdraget som är 50 000 kronor per år och per person. Detta är skattereduktionen som du kan få för att du investerar i den gröna tekniken; det kallas också för det ”gröna avdraget”. Om du väljer att leasa solcellerna erhåller du ett annat avdrag – Rotavdraget med 9 %. Den du leasar solcellerna av kan dra av det från den faktura du betalar månadsvis, vilket blir enkelt. Du betalar det reducerade priset direkt och slipper ansöka om att få något tillbaka.

Belysningsdesign i din inredning

Solen är en naturlig energikälla, det är miljövänligt och elproduktionen från solcellerna har ingen bränsleåtgång. Det finns heller inte några utsläpp. Om man jämför solceller med de andra energikällorna är miljöpåverkan låg, det är endast vid tillverkningen av panelerna som det finns en miljöpåverkan. Däremot beräknar man att, inom cirka 3 år, en fossilfri solel har mer än väl kompenserat dessa utsläpp.

Med en egen solpanel på taket kan du designa fritt inomhus med belysning och spottar som kan slås på per automatik när det blir mörkt ute. Du kan också lägga stämningsfulla tavelbelysningar så att din konst framträder och använda olikfärgade lampor.

Bästa företaget för solceller

Vill du köpa eller leasa dina solcellspaneler?

Det finns flera företag som säljer solceller och det kan vara svårt att välja. Ett utmärkt företag att anlita är Otovo som har den bästa garantin på marknaden. Du får paneler av bästa kvalitet och Otovos skickliga tekniker kan hjälpa dig med goda råd. När tiden går och elpriser stiger kommer du alltid att betala samma pris, dessutom intjänar du bonus månadsvis och kan så småningom köpa ut din anläggning.

Att hyra solcellerna lönar sig

Många kunder väljer att hyra sina solceller. Otova har utmärkta erbjudanden för leasing där du kan hyra solcellerna till en månatlig kostnad istället för att du köper hela solcellsanläggningen. Installationen och servicen av anläggningen ingår i din månadshyra och det är alltid Otovos certifierade installatörer som tar hand om dig. Du behöver inte göra en stor investering från början och det är lönsamt från dag ett. När du vill kan du köpa ut din solcellsanläggning. Fördelen med att inte äga den är förstås att du slipper underhållet. Otovo är en trygg leverantör som har installerat fler än 10 000 solcellsanläggningar – prova du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *