Så börjar du designa och sälja din egen digitala konst

I dag är det enklare än någonsin att designa och sälja din egen konst. Det här har så klart med digitaliseringen att göra, och kanske också med det faktum att det inte alls är svårt att få tag på de nödvändiga designprogrammen liksom att det finns hur många onlinekurser som helst i hur du blir digital konstnär.

När du har gjort en poster- eller taveldesign kan du dessutom ladda upp den med bara ett par knapptryck. Det finns en rad tjänster för detta. Dessa konsttjänster tar en viss kommission för varje försäljning, samtidigt sköter de i stort försäljningen åt dig. Det är ett ganska bekvämt sätt att komma i gång med en konstverksamhet.

Anlita en designer som hjälper dig skapa konst

Det kan ju vara så att du har massor av bra designidéer men varken lusten eller kunskapen att genomföra projekten själv. Då finns alternativet att anlita designhjälp via https://klingit.com/sv/ eller liknande designtjänster.

Vad gäller design av posters och tavlor kan du anta en projektledarroll. Rollen kan innebära att du skriver ihop uppdragsbeskrivningar och delegerar designuppgifterna till kompetenta designers.

Då blir du lite som spindeln i nätet, och du kommer hinna åstadkomma mycket fint under en arbetsdag. Ska du i stället göra exakt allt jobb själv kan du behöva ställa in dig på att det tar längre tid att bli klar med de olika projekten.

Skapa din digitala konst helt på egen hand

Samtidigt kan det finnas en stor tillfredsställelse i att både tänka ut och genomföra designidéerna. Om du aldrig tidigare har designat posters eller tavlor rekommenderas att du sätter dig in i designteori och designprogram.

När du väl fått teoretiska kunskaper bör du försöka omsätta dem i praktiken. Då gäller det att öva och öva på att skapa posters och tavlor, digital konst. Du kommer även behöva köpa och göra grafik.

Ska du använda färdig grafik, det vill säga inte illustrera själv, i olika collage är det viktigt att du ser till att köpa rätt licenser utifrån användningsområdena. Creativemarket.com och Designbundles.net är exempel på tjänster som säljer grafiska element till digital design.

Genom att betala en viss summa för elementen får du rätt att använda dem när du ska designa och sälja digital konst. Om du har lärt dig vilka färger och former som passar ihop kan du åstadkomma mästerverk med sådana här designelement.

Du kan bland annat sätta samman andras grafiska element med hjälp av det billiga och enkla designprogrammet Canva.com. Det blir lite som att klippa och klistra.

För en mer avancerad och unik posterdesign kan du dock behöva vända dig till en designbyrå som https://klingit.com/sv/, alternativt se till att bli en fena på Adobes Illustrator och Photoshop.

Sälj digitala posters och tavlor via onlinetjänster

Leta reda på onlinetjänster genom vilka du kan sälja dina digitala posters och tavlor. Dessa tjänster har oftast en print-on-demand-karaktär, och låter kunder köpa din design i olika tryckformat. Ladda upp en digital fil för granskning, om designen ges tummen upp kommer du in i systemet och så sköter resten nästan sig självt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *