Med hjälp av rätt sorts belysning kan du göra ditt hem mer trivsamt. Det är särskilt viktigt att du har bra belysning under de mörkare månaderna för att du ska kunna se ordentligt och göra situationen lite mysigare. Här nedan kan du läsa mer om hur du kan gå tillväga för att inreda ditt hem med olika typer av belysning.

Tänk på elförbrukningen

Till att börja med kan det vara bra om du ser över ditt elavtal för att du ska kunna ha den belysning du vill ha i ditt hem. Du kan till exempel gå in på https://tibber.com/se/ där du kan läsa mer om elavtal och hur du kan ta kontroll över din elförbrukning.

Olika typer av belysning

Det finns många olika sorters belysning att välja bland. För inomhusbruk finns det till exempel taklampor, golvlampor och fönsterlampor. Sedan finns det bordslampor som du placerar på exempelvis bordet eller någon annan möbel. Det kan även vara mysigt att sätta upp en ljusslinga. Alla varianter av belysning kommer i olika utformningar vilket innebär att du kan hitta den lampa som passar bäst in i det rum du tänkt inreda. Välj mellan stora och små lampor och lampor med enkel eller utstickande design.

Förutom att det finns många alternativ vad gäller inomhusbelysning finns det även belysning för utomhusbruk. Det finns allt från spotlights till pelare du kan placera ut runt om i trädgården eller uteplatsen. På vintern är det fint med ljusslingor längs staketet och i träd och buskar.

Av kalle