Det är inte ovanligt att det känns både jobbigt och spännande att flytta. Det är extra jobbigt ifall du äger väldigt mycket som måste tas med till det nya hemmet. En av de roligaste aspekterna är att komma till det tomma huset och få inreda det exakt hur du vill.

Ett alternativ på vad du kan göra för att flytten och inredningen ska bli så lätt som möjligt är att börja planera detta redan innan du ska flytta. Ifall du vet var alla möbler ska placeras ut i ditt nya hem kommer du inte behöva stressa lika mycket. Med en tydlig planering kommer allting bli väldigt lätt. En viktig sak är dock att du besöker ditt nya hem så du har en bra idé om hur hemmets planlösning ser ut. Därefter kan du skriva ner möblerna som ska till de olika rummen, och gärna var i rummet de ska stå. Skriv även ner eventuella inredningsidéer.

Boka flytthjälp

Det kan vara smart att boka en professionell flytthjälp ifall du har många ägodelar. Det finns flytthjälp i de flesta områden i Sverige, men kolla alltid upp detta noga ifall du bor i ett litet samhälle eller ute på landet. En bra flyttfirma kan hjälpa dig med allt från packning till transporten till ditt nya hem. Vissa erbjuder även hjälp med att placera ut dina möbler där du vill ha dem.

Ett annat alternativ är att du packar ihop allting själv och kör det till ditt nya hem. Skulle du vilja slippa köra fram och tillbaka flera gånger finns det flyttbilar att hyra.

Har du flyttbil och packat ihop allting är du redo att ta dig till ditt nya hem. När du kommer fram rekommenderas det att du bär in allting och ställer det direkt i rummen där du vill ha sakerna. Alltså de möbler du vill ha i vardagsrummet ställer du i vardagsrummet och liknande. Efter att alla möbler placerats ut kan du börja tänka mer på inredningen.

Börja med möblerna

Du bör som sagt börja med att placera ut möblerna. Om du planerar i förväg och har ställt ut alla möbler direkt vid inflyttningen kan du ta en noga titt på hur det ser ut. Det är bäst att du gör eventuella förändringar innan resten av inredningen ställs fram. Du behöver dessutom inte bli färdig med allting första dagen du flyttar in. Det är helt okej om det skulle ta lite tid innan du är helt nöjd.

Fortsätt med dekoration

När alla stora saker är utplacerade i ditt nya hem kan du fokusera lite mer på de mindre detaljerna. Det kan vara allt från belysningen till tavlor, växter, textiler och så vidare. Det är bra om du har en idé på hur du vill att ditt hem ska se ut redan från början. Det blir då lättare att hitta dekorationer som passar med din idé. Skulle någonting se knasigt ut efter att du inrett ditt hem kan du alltid byta ut dessa saker till något annat som passar bättre.

Av kalle