Ge sovrummet ett lyft med nya tapeter

Vill du förvandla ditt sovrum och ge det en helt ny känsla, så börja med väggarna. Sovrumsväggarna ramar in rummet och sätter omedelbar prägel på det. Med snygga tapeter till ditt sovrum blir det som nytt.

Vilken känsla vill du ha i sovrummet?

På internet finns det mesta, inklusive snygga tapeter till sovrummet. Men med så många tapeter sovrum att välja mellan är det lätt att bli överväldigad. Börja därför med att fundera på vilken slags känsla du är ute efter. Luftigt och fräscht, mysigt och ombonat, gammaldags flärdfullt eller modernt och stilrent? Kanske vill du till och med inreda efter ett tema i sovrummet? Att veta på förhand vilken atmosfär du vill skapa hjälper dig när du ska välja tapeter till sovrummet.

Snygga mönster och färger

Vilka slags tapeter du väljer är helt upp till tycke och smak. Dock är det bra att tänka på hur rummet ska användas när du inreder det. I ett sovrum är förstås huvudsaken att du sover gott. Lugna och milda nyanser i ljusbrunt, blått och grönt har en lugnande effekt, men även mörka och murriga färger kan vara effektivt.

Tapeter med naturmotiv eller smala ränder passar för de flesta sovrum. Vissa gillar hemtrevliga, stora mönster, medan andra tycker att intrycket blir för rörigt för att vara avslappnande. Kanske känns geometriska mönster för kalt, eller så sover du gott i ett mer avskalat och minimalistiskt rum. Titta på bilder när du väljer tapeter, och fundera på vilket sorts rum du hade velat sova i.

Effektfullt med fondväggar

Ett sätt att ta in iögonfallande mönster utan att det blir för mycket är att tapetsera en fondvägg. Du kan också välja att ha två väggar med en sorts tapet och de andra två med en annan. Har du sovrum med snedvägg kan du välja en ljus, kontrasterande färg till den för att ge ett luftigare intryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inred med belysning

december 5, 2022