Shabby chic är en inredningsstil som består av romantiska och lantliga inslag. Inredningsstilen växte fram under 1980-talet och från början baserades den främst på slitna möbler eller möbler som var patinerade. På senare tid har stilen utvecklats och den präglas numer av mycket loppisfynd, vitt och i viss mån även färger i pastell. Om du vill hitta snygga inredningsprylar för att kunna få en shabby chic stil ska du kolla in LaLiving som har ett stort sortiment inom lantlig inredning och gårdsromantik. Hos LaLiving kan du hitta ett stort utbud av accessoarer och hemtextil.

Vitt i olika nyanser

Det som är mest utmärkande för shabby chic inredningen är att vitt är dominerande. Det ska gärna vara vitt på tak, väggar och golv om du vill ha den inredningsstilen. Vitt i olika nyanser funkar bra. För att hitta bra inredningsdetaljer till shabby chic stilen kan du besöka olika loppisar. Du kan kika efter olika saker som är tillverkade i järn. Sakerna får gärna vara slitna och rostiga. När du är på loppisar kan du även hålla utkik efter antika och slitna möbler som gärna får vara lite nötta. De är helt perfekt att inreda med för att få rätt känsla. Shabby chic är en inredningsstil som du kan välja att göra en egen tolkning av. Vissa väljer att inreda hela hemmet så att det upplevs som gammalt. En del andra väljer att bara inreda med några detaljer från inredningsstilen. Den stora fördelen med shabby chic är att det är enkelt att byta ut saker från säsong till säsong men även efter humör och högtider. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för hur du kan inreda med shabby chic som utgångspunkt.

Otydliga gränser mellan inredningsstilarna

Gränserna mellan lantlig stil, shabby chic och gårdsromantik är inte helt tydliga. De olika inredningsstilarna går in i varandra och är väldigt lika. Det är inte sällan som dessa begrepp används synonymt med varandra. Alla dessa tre ger hemmet en hemtrevnad som är svår att finna i andra inredningsstilar. Det gamla och romantiska ger oftast hemmet en hög mysfaktor.

Av kalle