Badrummet och toaletten är ett av de viktigare rummen i ditt hem. Det måste vara både funktionellt och trivsamt. Ett stort plus är om det även är lätt städat. Det kan du fixa med en toalettstol som hängs på väggen. Men dessa är kanske inte det första valet för många.

Att skapa ett trendigt badrum som även fyller sina funktioner som ett badrum kan ses som en konst. Det får inte vara plottrigt men bör samtidigt ha plats för förvaring. Vissa har även sin tvättmaskin i badrummet. Kort sagt är det ett mindre rum med flera ändamål.

Renovera eller bygga

Har du bestämt dig för att bygga ett nytt badrum i ditt hem, eller renovera ett befintligt? Då måste du planera extra noga eftersom de större sakerna som badkar, dusch, handfat och toaletten måste placeras rätt. Vilket material ska sakerna vara i? Färg? Vill du sätta in värmegolv när du ändå håller på? Skriv alltid ner allting du vill ha i badrummet och se sedan ifall det är möjligt.

Liten budget

Skulle du inte ha möjlighet att renovera/bygga nytt på grund av att du inte äger ditt hem? Eller du kanske har tight budget? Då finns det flera tips på vad du kan göra, som inte kostar skjortan. Du kan till exempel byta ut duschdraperi, badrumsmattan, handdukarna så de matchar varandra. Du kan även byta ut småsaker, som handtagen på dörrar eller byta ut duschmunstycket. Det finns dessutom dekorplats du kan använda dig av för att få lite mer färg i badrummet. Dekorplatsen går dessutom att ta bort när du sedan ska flytta. Dekorplatsen går lika bra att sätta på kakel som på golvet eller badkaret.

Av kalle