Om du någon gång köpt eller sålt en bostad, vet du hur viktigt första intrycket av bostaden är. Utöver kostsam inredning som golv, vitvaror och möbler så gör färgen på väggarna, konst och annan dekoration också mycket för just det intrycket. Därför kan du inreda inför försäljningen och investera för att få ut mesta möjliga vid försäljningen.

När du ska sälja din bostad bör du fundera över vilken ordning du ska göra det i – efter eller före inköp/hyreskontrakt på nya bostaden? Det kan vara en bra idé att hålla utkik efter kommande bostäder för försäljning så att du inte enbart tittar på bostäder som redan ligger ute. Det gör att du som köpare kan förbereda dig något mer, se ett större utbud och minska risken för att missa något.

Bostäder för kommande försäljning

När du väl har stylat ditt hem inför försäljningen finns det fördelar även för dig som säljare. För dig som säljare, är en fördel med exempelvis Boneo att du kan börja med att se hur många intressenter det finns av bostäder på just din gata och din typ av bostad (villa/radhus/bostadsrätt).

Så gör du med inredningen inför försäljning

Det är inget nytt, men bostäder som är ljusa och fräscha ser större, luftigare och mer inbjudande ut enligt många. Du kan få det att se mer levande ut med växter och blommor. Du bör även undvika extrema mönster på tapeterna, då du inte vill att spekulanter ska känna sig tvungna att måla eller tapetsera om innan inflytt. Då är det i stället bättre att pryda väggarna med konst, och dekorera väggarna med vackra tavlor som ger ett stilrent intryck av bostaden. Speglar kan i allmänhet få ett rum att se större och ljusare ut. Tänk på att varken hänga tavlor eller speglar där de inte ser ut att höra hemma. Felplacerade tavlor ser stökigt ut, och ger inget positivt intryck för intressenterna. Tänk på att du vill ge intressenterna en bra känsla, så det kan vara en bra idé att undvika inredningsdetaljer med starka politiska/ideologiska åsikter. Risken är att intressenter inte alls har samma åsikter och kanske känner sig illa till mods. Dekorera inte för mycket, och håll en röd tråd.

Titta gärna på andra bostäder som ligger ute till försäljning samt kommande bostäder till försäljning. Då ser du vad som ger dig positiva intryck, och vet vad du själv bör satsa på.

Av kalle