Konst är ett sätt att uttrycka din egen personlighet och smak. Det finns till exempel inga regler för hur en vägg ska dekoreras, det är helt upp till dig. Det är ditt hem som du dekorerar och det är fritt fram att blanda olika typer av konst som du tycker om att titta på dagligen. Snygga inramade affischer har länge varit ett populärt alternativ för personer med liten ekonomi men nu har en ny konstform gjort sitt intåg på marknaden.

Fotokonst

På senare år har intresset för digitalkonst och fotokonst vuxit starkt och erbjuder ett brett sortiment av konst i alla prisklasser. Fotokonst är en ny typ av konst som växer starkt. Det finns olika tekniker för att framställa fotokonst och konstnären eller fotografen arbetar med sina digitala bilder i ett bildbehandlingsprogram. Skillnaden mellan fotokonst och rent digital eller grafisk konst är att konstnären skapar sin konst i datorn utan att använda foton.

Sälja fotokonst online

Fotokonst och digital konst säljs i första hand online via en onlinebutik. Det är det absolut bästa sättet att nå kunder i hela Sverige samt internationellt. Nu finns ett nytt smart sätt att marknadsföra produkter online. Med live shopping kommer en video streamas live på din hemsida eller utvalda sociala kanaler. Mavshack Liveshopping erbjuder dig ett effektivt verktyg för att presentera ditt företag och dina produkter. Live shopping har även en integrerad köpfunktion där tittare kan köpa produkter direkt under sändningen. Med Mavshack Liveshopping får du även tillgång till ett användarvänligt gränssnitt där du enkelt har överblick över alla event och din webbshop. Du kan få assistans från Mavshack Liveshopping för att skapa säljande event eller skapa dem på egen hand.

Original eller kopia?

I och med att bildbehandlingsprogram har blivit billigare, bättre och mer avancerade finns det enorma möjligheter och en stor mängd konstformer att välja mellan. Detta innebär att varje fotokonstverk är unikt. Det är närapå omöjligt att kopiera fotokonst eftersom varje fotokonstnär har sin egen teknik och stil. Ett bra exempel på fotokonst är de fantastiska och surrealistiska konstverk som fotografen Ben Goossens producerar.

För den digitala konsten har nu utvecklats en kryptoteknik kallad NFT (non-fungible-tokens). Detta innebär att du nu kan investera i och äga digital konst utan att behöva oroa dig för att det är en billig kopia. Varje NFT utgör en unik digital signatur som garanterar att konstverket är originalet. Denna nya kryptoteknik gör det omöjligt att kopiera konstverk samt gör konsten säljbar. Ett exempel på en artist som nyligen sålt ett NFT-märkt digitalt konstverk för hela sex miljoner dollar är Grimes.

Av kalle