Förnya hemmet med innerdörrar

När vi börjar måla om och inreda våra hem finns det en sak som många av oss ofta glömmer bort: innerdörrar. Innerdörrarna har nämligen blivit något så självklart för de flesta att vi inte ens tänker på att de finns. Vi ser nämligen inte dörrarna på samma sätt som annan inredning. Men trots detta har en innerdörr en rätt stor påverkan på hur våra hem faktiskt ser ut.

Eftersom vi sällan håller koll på dörrarna är det lätt att missa när de blivit slitna och har åldrats en hel del. Vissa känner en vantrivsel i sitt hem utan att förstå varför. Det kan då innebära att dörrarna inomhus har blivit så slitna att de påverkar resten av hemmets inredning och design.

Som tur är går det rätt snabbt att byta ut sina dörrar till finare innerdörrar i olika design utan att anlita hantverkare. Allt du behöver är nya dörrar, gärna några som passar utmärkt med hur du vill att din inredning ska se ut. Under de senaste åren har det till exempel blivit mer populärt att folk använder sig av pardörrar, både in till sitt vardagsrum och som en ytterdörr. Vissa väljer även en sådan dörr till sitt sovrum, men det är inte lika vanligt. Pardörrarna är väldigt fina och ger din bostad en exklusiv känsla.

Renovera dina innerdörrar

Skulle du inte vilja byta ut dina innerdörrar, eller inte ha tillåtelse att göra detta, finns det andra alternativ på vad du kan göra. Om du bor i ett äldre hus kan det vara svårt att hitta nya dörrar som passar med husets utseende. Speciellt om du vill att ditt hem ska behålla samma karaktär som tidigare. Då kan du välja att renovera dina dörrar istället. Det kan du göra genom att olja in dem, lackera dörrarna eller måla om dem helt. Oavsett vad du väljer att göra för att renovera dörrarna är det väldigt viktigt att du först tvättar dem ordentligt. Du kan även behöva göra en slipning av dörren ifall det finns små hack och liknande. Detta kan du då göra med en liten slipmaskin eller med sandpapper, sedan målar eller lackar du och sätter upp dörrarna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *