Så inreder du med hissgardiner

Kärt barn har många namn: hissgardiner, rullgardiner och persienner. Ett par bra och passande gardiner kan både lyfta ett rum och hjälpa dig att trivas bättre. Så att det kommer in lagom mycket ljus eller att du får total mörkläggning för en god natts sömn.

Investera i hissgardiner

Ett par hissgardiner som du verkligen gillar är faktiskt en investering. Förutom att dina rum blir fina och passar din inredningsstil, så kan du påverka ljusinsläppet väldigt mycket. Om du har sömnproblem är det smart att köpa mörkläggningsgardiner. Det kan göra stor skillnad för din sömn. Detsamma gäller om du har problem med migrän. I vardagsrummet och köket är det trevligt med gardiner som ger lite mer ljusinsläpp. Det finns många gardiner att välja mellan, beroende på vilken stil du har. När du köper gardiner är det viktigt att du försäkrar dig om att de passar i fönsterkarmen. Så ser det snyggare ut och risken för solstrålar som skiner in och väcker dig tidigt på morgonen är mindre. Du hittar ett stort utbud av både hissgardiner och persienner i Åhléns webbshop. Du väljer mellan gardiner i tyg eller bambu.

Mörkläggningsgardiner

Det är många svenskar som har sömnproblem. Det finns mycket du kan göra för att förbättra din sömn. Först och främst är det viktigt att vara aktiv på dagen och att det inte dricka kaffe eller äta snabba kolhydrater på kvällen. Ögonen behöver också få solljus på förmiddagen. Förutom det kan ett par mörkläggningsgardiner göra stor skillnad. Inredd ditt sovrum för sömn. Istället för att det sipprar in ljus från gatan utanför genom dina persienner, så investerar du i ett par riktiga mörkläggningsgardiner. När du drar ner dina mörkläggningsgardiner så blir det mörkt i ditt sovrum. I början kan det nästan kännas konstigt, men du kommer snabbt att upptäcka hur rogivande det är. Du bör inte heller ligga med mobilen eller surfplattan på kvällen. Läs en bok och njut av hur mörkt ditt sovrum har blivit.

Inred med gardiner

När du köper gardiner är det smart att köpa ett par gardiner som går i samma färg som resten av rummet. Om du är minimalist kan du faktiskt köpa gardiner som ger extra mycket liv och kulör till din bostad. Har du däremot mycket möbler, tavlor, kuddar och filtar i soffan, så är det klokare att ha enfärgade gardiner eller gardiner som inte tar för mycket fokus. Tänk igenom vilken inredningsstil som du gillar och köp gardiner utifrån det. Det finns många hissgardiner som är skira och som ger ett härligt ljusinsläpp. Det är perfekt under våren och sommaren i vardagsrummet och köket. Till hösten och vintern är det skönt med lite mörkare gardiner som ger en mer murrig och ombonad känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *