Det var redan på 70- samt 80-talet som den postmoderna inredningstilen började dyka upp. Men det var först på 90-talet som den fick mer uppmärksamhet och fler började inreda sitt hem med just denna stil. Stilen innebär helt enkelt att du inreder på ett motsatt sätt från modernismen. Du ska ta bort de flesta personliga detaljerna och försöka få rummet att se mer enkelt och rent ut, gärna med raka former. Kort sagt kan vi säga att du bör tänka rakt, slätt, kvadratiskt. Linjer och fyrkanter.

De personliga detaljerna kan du förvara i lådor, gärna med lock. De får dock inte vara genomskinliga och ska helst vara i vitt eller svart. Dessa lådor kan sedan passa bra som rumsavdelare eller i bokhyllan. För den postmoderna inredningen är det vitt samt svart som ska vara dominerande. Vita väggar med mörka möbler, eller tvärtom. Det är postmodernt.

Om så önskas kan du bryta den svart/vita inredningen med en färgglad tavla eller vas. Kanske en mönstrad pläd som ligger på soffan. Det kommer få ögonen att dras till detaljerna. Tänk dock på att de inte får vara alldeles för många. Ett tips är att du grupperar prydnadssakerna.

Av kalle