Tavelväggar har varit rätt populära under en längre tid, och det verkar fortsätta vara en favorit bland många. Genom att skapa en tavelvägg kommer ditt hem bli både mer personligt och hjälper dig att dölja en enfärgig, kanske tråkig, vägg. Det är dessutom väldigt lätt att byta ut bilder ifall du skulle tröttnat på dem som hänger uppe. Men för att skapa en bra tavelvägg finns det några saker du bör tänka på.

Utgå alltid från möblerna

Börja med att ta en titt på möblerna som står där din tavelvägg ska sitta. Mät sedan ut var den lägsta delen av tavelväggen ska vara. Se till att den inte är alldeles för nära möbeln. Om vi säger att det ska stå en stol under tavelväggen bör du kunna sitta på stolen som vanligt. Du ska alltså inte vara rädd att råka knuffa ner tavlorna med ditt huvud.

Röda trådar

En tavelvägg har ofta många olika motiv och färger. Men för att det inte ska se knasigt ut bör du alltid tänka ”röda trådar”. Ett exempel är att alla tavlor ska ha samma färg på sina ramar, eller att färgerna på motiven ska vara lika i alla tavlor. Du kan läsa mer här om vad du bör tänka på.

Av kalle